Inspiration och partners

konsultation LenaNätverk av fantastiska människor med stora begåvningar och goda hjärtan är superviktiga i vår verksamhet och ger energi och inspiration att tänka i nya banor. Här är några av dom jag sprungit på genom livet..

Min första fasciella behandling fick jag av naprapaten Richard Thörn på Axelsons Gymnastiska Institut, där jag senare utbildade mig till certifierad massör. Han kallade sin teknik för Revolving, och den visade sig vara en behandling som gav effekt på djupet. Det fick mig att så småningom utbilda mig till Revolvingterapeut och fördjupa mig i myofasciella tekniker. Under senare år har Tom Myers arbete inspirerat mycket och hans världsledande kurser inom Anatomy Trains ger kunskap och bidrar till ett nytt sätt att se på vår kropp. 

Under senare år har alltmer forskning lagts på att kartlägga hur vår fasciastruktur fungerar och jag försöker att integrera denna nya kunskap i både behandlingar och träningskoncept. Det är en pågående process och jag ser fram emot att fortsätta lära och erfara.  

Dans har alltid varit en stor passion i livet men genom intensiv träning kommer även ofta skador och smärta. Under en tid med knäproblem som aldrig ville läka upptäckte jag pilatestekniken som fick mig att inse vikten av en välbalanserad kropp. Efter många års träning på Sveriges första pilatesstudio Body Control i Stockholm, skaffade jag mig utbildning via STOTTpilates och jobbar nu både med träning på matta och i maskiner. Danspedagogutbildningen från Danshögskolan och perioderna av dansstudier i New York har gett en kroppsmedvetenhet som fortfarande är guld värd.

Under maj 2014 har ytterligare kunskaper fått landa in i huvudet och händerna. Denna gång tog jag en examen i Avancerad Manuell Terapi (AMT) på Ortopedmedicinska Institutet. En bra utbildning med kompetenta och inspirerande lärare som gett mig fler verktyg att jobba manuellt med våra muskler, bindväv och även leder. Fördjupad kunskap i hur man differentierar olika problem och mer specifikt kan behandla grundorsakerna till smärta och besvär. Mer information om utbildningen hittar du här.

 

Här är några fler som kan sina grejer.

Olismo  
- Fantastiska Anna Wikström ger med själ och hjärta yogaklasser, kostrådgivning och hälsocoachning.

Coachin´ head
- Söker du en legitimerad psykolog kan jag med värme rekommendera Hans Blücher. Hos honom kan du boka coachsamtal, psykoterapi eller varför inte en kurs i mindfulness? Han är dessutom författare till inspirerande böcker inom mental träning.

World Dance Company 
- Kulturfylld dansskola i hjärtat av Majorna där du hittar rörelseglädje och gemenskap. 

MovEat  
- Dynamisk paleoinspirerad kosthållning med fokus på näring och kvalitet, dessutom är Clara Dymén en av Sveriges få Garuda-instruktörer.

Pilates Complete 
- Kollegor med kompetens i världsklass. Pilates, Garuda och yoga i underbara lokaler på Skanstorget i Göteborg.

Institutet för Avancerad Energiterapi
- Hans Nielsen är en kunnig kollega från Axelsons och dessutom en energiterapeut jag har stort förtroende för, och som jag varmt kan rekommendera. 

 

Det finns många som inspirerar och ger kraft, men viktigast för mig är ändå ni som väljer att komma till mig för behandling och träning. Jag lär mig otroligt mycket av er, och är tacksam över att få ta emot er på Movement Center.

/ Liselotte