vega 1

Manuell/fasciell behandling

När man vanligtvis pratar om svensk klassisk massage så tänker sig de flesta en skön, kraftfull behandling, där musklerna knådas, en del ömma punkter behandlas och efteråt är man skönt avslappnad och lite lagom mör. Mycket av detta ingår i behandlingen hos oss, men vi har ett genomgående fokus – fasciastrukturen.

Fascian kan ses som ett enda heltäckande och sammanlänkat bindvävsorgan med ”fickor” för muskler och organ, som länkar samman vår kropp och ger oss möjlighet att röra oss på det sätt vi vill och behöver. Det som gör att vi känner oss stela i vissa delar av kroppen är ofta förtätningar i fascian. I våra behandlingar på Movement Center går vi in med lugna, men djupa drag i långa rörelser som öppnar upp fascian och ger den sin naturliga smidighet tillbaka. Ofta finns förtätningarna på framsida bålen, över bröstkorg och mage vilket gör att vi ofta arbetar där, även om du som kund känner av problemen i ryggen eller axlarna.

Vi jobbar alltså med hänsyn till hela kroppens mekanik och intelligens och är ute efter att komma åt orsaken till obalansen och inte bara behandla symtomen. Därför tar vi en noggrann bakgrundsinformation innan vi börjar en behandling. Vi använder oss också av ortopediska tester och osteopatiska behandlingstekniker. Ofta behövs en behandlingsserie på ett par gånger innan man når önskat mål och känner en bestående förbättring. Kroppen behöver tid att anpassa sig till det nya rörelsemönster vi jobbar fram och kanske hitta ett nytt sätt att röra sig.  

Även om man kan uppleva sig som spänd och stel, kan det ibland även vara träning som behövs för att du ska må bra. Vi kan då kombinerar ett besök med både behandling och träning. Vår kropp ska vara både stark och avspänd, avslappnad och aktiv och denna unika balansgång försöker vi hitta.  

Du bokar din tid via Boka Direkt här.