Vad är fascia? Gratis föreläsning 14 mars

Vad är fascia? Gratis föreläsning 14 mars

14 mars, 2019

Föreläsningen/kursen är fullbokad

Välkommen på en interagerande föreläsning!

När? Torsdagen den 14 mars kl 17.30-18.30

Var? Studio Flow, Gamlestadsvägen 4, hus B3

Kostnad? Gratis (men du behöver reservera plats)

Inom träning, hälsa och behandlingskoncept finns det just nu ett stort intresse för vår fascia, men att verkligen förstå vad det är och vad den har för egenskaper är att blicka in i en underbart komplex värld.

”Ett organiserat kaos” beskrivs den som av den franske handkirurgen Jean-Claude Guimbertau. Enkelt uttryckt är det vår bindväv men den har ofta förbisetts av läkarvetenskapen och inte studerats speciellt djupgående. 

Förrän nu. De senaste 20 åren har forskare världen över studerat fascia både som vävnad och som system i våra levande kroppar och upptäckt en unik värld. Den utmanar hur vi tidigare förstått kroppen och tvingar oss bredda våra sätt att ta till oss kunskap.

Fascia ger oss inte bara form och stöd, utan dessutom står den för mycket av vår sensorik, dynamik, kraftöverföring, kroppskännedom, smärtupplevelse och mycket mer. En sinnrik struktur som också låter de mer subtila upplevelserna i vår kropp och sinne få en fysiologisk förklaring.

Under ca en timme får du en presentation av vad fascia är och hur den fungerar i vår kropp.

Föreläsningen är gratis, men du behöver reservera din plats eftersom utrymmet är begränsat. Du får även portkoden via mail.

Föreläsningen är fullbokad och vi kan tyvärr inte ta fler på reservlistan.

Välkomna!

Liselotte