Vad är fascia? Gratis föreläsning 28 april

Vad är fascia? Gratis föreläsning 28 april

28 april, 2019

Föreläsningen/kursen är fullbokad

Välkommen på en interagerande föreläsning!

När? Söndagen den 28 april kl 11.00-12.00

Var? Studio Flow, Gamlestadsvägen 4, hus B3

Kostnad? Gratis. Den är nu fullbokad och ev restplatser släpps i facebookeventet ett par dagar innan. Ingen reservlista tas på mail.

 

Inom träning, hälsa och behandlingskoncept finns det just nu ett stort intresse för vår fascia, men att verkligen förstå vad det är och vad den har för egenskaper är att blicka in i en underbart komplex värld.

”Ett organiserat kaos” beskrivs den som av den franske handkirurgen Jean-Claude Guimbertau. Enkelt uttryckt är det vår bindväv men den har ofta förbisetts av läkarvetenskapen och inte studerats speciellt djupgående.

Förrän nu. De senaste 20 åren har forskare världen över studerat fascia både som vävnad och som system i våra levande kroppar och upptäckt en unik värld. Den utmanar hur vi tidigare förstått kroppen och tvingar oss bredda våra sätt att ta till oss kunskap.

Fascia ger oss inte bara form och stöd, utan dessutom står den för mycket av vår sensorik, dynamik, kraftöverföring, kroppskännedom, smärtupplevelse och mycket mer. En sinnrik struktur som också låter de mer subtila upplevelserna i vår kropp och sinne få en fysiologisk förklaring.

Under ca en timme får du en presentation av vad fascia är och hur den fungerar i vår kropp.

Föreläsningen är gratis, men du behöver boka plats via mail eftersom utrymmet är begränsat. Du får även portkoden via mail.

 

Den är nu fullbokad och ev restplatser släpps i facebookeventet ett par dagar innan, först till kvarn.

 

Varmt välkomna!

Liselotte