Mentorskap

Det finns något som jag känner att jag verkligen skulle vilja dela med mig av,
och det är stöttning och hjälp för dig som valt liknande yrkesvägar som jag.

Många är vi som startat eget baserat på drömmar och visioner. Det är ju det som är grundplåten och det var samma för mig. Även om jag älskar livet som egenföretagare så har åren lärt mig ett och annat, jag har ramlat i fallgropar och fått drömmar krossade. Men tack vare det har jag också lärt mig hur jag kommer vidare, hur jag ska investera min energi och omvärdera det jag trodde var stenhårda sanningar. 

För det är ju så mycket mer än utbildning och arbetslivserfaranhet, att vara egen företagare.

  

Varför ett mentorskap med mig?
 

Du kanske upplever att du har kommit till en platå i ditt arbete där du känner att du har mer att ge men inte riktigt hittar nycklarna för att komma åt det. Eller du kanske har en önskan om att utvecklas och bredda din kunskap utan att nödvändigtvis behöva gå fler nya kurser. 

Genom att anlita mig som mentor får du ett bollplank som ger dig utrymme att bolla frågor och funderingar utifrån ditt nuläge.  Du får också möjligheten att ta del av den mångåriga erfarenhet jag har från flera olika branscher och som kan appliceras direkt på den verksamhet och dina uppdrag du har idag. 

Det kan vara det som får dig att komma vidare. Genom nya infallsvinklar och kunskap kan du själv hitta riktning utifrån vem du är och hur du vill växa i din yrkesroll.

Jag som mentor kommer dela med mig av min kunskap och egna erfarenheter, samtidigt som jag lyssnar in dina behov. Jag kommer stötta och vägleda dig i kommunikation, praktiska råd och tips.  

Hur går det till? 

Är du intresserad kontaktar du mig och vi bokar då in ett första kostnadsfritt samtal. I det samtalet skissar vi en struktur för hur vi kommunicerar framåt och vilka problem/frågeställningar du som anlitar mig vill ha hjälp och coachning kring. 

Väljer du att starta ett mentorskap (se upplägg längre ned) tittar vi på vad som är praktiskt möjligt. Om önskemål är att vi ses på plats i din lokal, i min lokal, via zoom och/eller telefon. Det finns med andra ord stora förutsättningar att skräddarsy upplägget utifrån dina behov och möjligheter.

 

Om du vill boka tid för ett första samtal, skicka ett mail till info@movementcenter.se och beskriv lite kort vad du har för tankar om din yrkesmässiga utveckling, så kontaktar jag dig. Du är inte förbundet till något köp vid ditt första samtal som kommer vara ca 15-20 min. 

 

Vad kommer du få med dig?

Är du kroppsterapeut kan vi t ex arbeta med att titta på specifika manuella tekniker, diskutera behandlingsupplägg och hur vi bedömer resultatet. Kundrelation och kommunikation, etik och personligt bemötande.

 

Är du yoga- eller pilatesinstruktör eller personlig tränare kan vi diskutera och utveckla dina träningsupplägg och klassplaneringar. Hur vi kan modifiera övningar utifrån skador och läkningsprocess, eller klientens önskemål. Vi kan ta upp kommunikation och etik, eller din roll som vägledare åt någon annan.

 

För dig som jobbar sceniskt som dansare, skådespelare eller liknande finns också möjlighet att tillsammans diskutera kroppen utifrån publikens öga kontra din egna upplevelse, rehab och prehab, normer och yrkesrelaterade frågeställningar.

 

Allt detta är bara exempel, du formulerar vad du önskar min hjälp med. Vid varje tillfälle gör vi också en reflektion över vad som hänt sedan sist och en plan om hur vi går vidare.  

 

Vad du kan förvänta dig av att anlita mig?
 

Du kommer ha en person som genuint och närvarande vill hjälpa dig framåt i din utveckling. 

Du kommer efter dina tillfällen med mig få en bättre blick framåt, ökad tydlighet i hur du kan och vill arbeta utifrån vad som är viktigt för dig själv som individ. 

Du får hjälp med surdegar och väghinder som kan ha varit problematiska i utvecklingen mot den yrkesdröm du har. 

Du får stöttning i att ta fram det där som är DU. Det som är äkta och genuint i dig och hur du kan använda det i ditt arbete när du möter andra människor. 

 

Vilket paket väljer du? 

 LILLA PAKETET - 2 månader 

- Ett kostnadsfritt första samtal (via Zoom/telefon)

- 3 tillfällen á 60 min live eller via Zoom/telefon. 

Vid sista tillfället gör vi en summering och du kan då välja att avsluta eller förlänga med ytterligare tillfällen.  

Pris 7.500: - ex moms 

 

 STORA PAKETET - 4 månader 

- Ett kostnadsfritt första samtal (via Zoom/telefon)

- 6 tillfällen á 60 min live eller via Zoom/telefon

Vid sista tillfället gör vi en summering och du kan då välja att avsluta eller förlänga med ytterligare tillfällen.  

Pris 12.500: - ex moms

 

Så - vem är jag?
 

Kroppen har ända sedan barnsben varit fascinerande i min värld. 

Danslek och gymnastik fanns tidigt med i mitt liv och efter gymnasietiden hade jag mitt sikte klart, jag skulle bli dansare. Efter några års utbildningar i Göteborg blev första anhalten utomlands New York.
 

1990-talet

Väl där kom första skadan, rejäl dessutom. Hade dock turen att på plats hitta en läkare med breda kunskaper och jag ställde om mina karriärplaner. Jag satsade nu istället helhjärtat på att bli kroppsterapeut och gick i början av 90-talet min grundutbildning på Axelsons Institute i Stockholm. Redan där och då väcktes mitt intresse för vår bindväv/fascia och jag valde att fördjupa mina kunskaper i den myofasciella tekniken Revolving®, en teknik jag nu även undervisar i hos Axelsons Instute.

 

Jag fullkomligt älskade att arbeta med manuella behandlingar och blev därför kvar i huvudstaden i hela 13 år. Under den tiden hann jag även med att utbilda mig till danspedagog på Danshögskolan och har genom åren undervisat både hobbyklasser och på gymnasienivå, och även jobbat sceniskt med dans och teater.

 

2000-talet

Det var en härlig tid men nya skador dök oundvikligen upp, vilket gjorde mig än mer driven att förstå mer om hur vår kropp fungerar. Jag letade mycket och länge efter en hållbar träning och ramlade till slut över pilatestekniken. En träningsform jag fann läkande på ett fantastiskt sätt! Mitt intresse för pilates och dess påverkan och fina effekt i kroppen gjorde att jag valde att även utbilda mig inom detta område, bl a genom STOTTpilates®. Det har gått ca 25 år sedan pilates korsade min väg och jag har sedan dess arbetat på pilatesstudios i Stockholm och Göteborg, både som personlig tränare i maskinstudio och som gruppträningsinstruktör.

 

Runt 2006 gick dock flyttlasset tilllbaka till Göteborg där jag så småningom startade upp mitt nuvarande företag Movement Center. Här tar jag ut alla svängar och jobbar med både manuella behandlingar, träning och undervisning.

 

Och nuläget

All den kunskap och kompetens jag har fått med mig de senaste 30 åren, både av egenupplevda erfarenheter och genom alla människor jag har fått möjlighet att möta och behandla, har fått mig att skapa ett undervisningskoncept – Fascia Flow® en pedagogisk plattform där vi lär oss om fascia utifrån olika områden; teoretiska föreläsningar, illustrerande filmer, utforskande av den egna sensoriken och rörelser utifrån olika kvaliteter. Vi tittar även på aktuell forskning och får en djupare och uppdaterad förståelse för just fasciavävnaden och dess betydelse i oss.

 

I mitt yrkesliv har just sammanflätningen av rörelse, kroppskännedom, anatomi och estetiskt uttryck följt mig hela tiden. Jag har tillåtit mig att röra mig mellan dessa områden som på många sätt har mycket gemensamt. Det gör också min bakgrund och kunskap mångfacetterad och dynamisk, vilket i sin tur ger dig och mig möjlighet att se flera vägar i ett brett perspektiv. Det är en stor fördel för dig som söker din yrkesväg inom liknande områden och önskar min hjälp genom mentorskap.

 

Sedan 15 år bakåt är jag alltså åter bosatt och verksam i Göteborg och trivs oförskämt bra, men med tanke på dagens digitala teknik så kan jag erbjuda mentorskap vart du än befinner dig. Vi ser vad som blir den bästa lösningen för just dig rent praktiskt.  

 

Nyfiken och vill komma igång?
 

Kul! Då bokar vi ett första kostnadsfritt samtal.

Skicka mig ett mail till info@movementcenter.se, så kontaktar jag dig för en tid. Efter samtalet väljer du om du vill starta upp vårt samarbete och du väljer då mellan Stora paketet eller Lilla paketet, se info ovan.

 

Jag ser fram emot vårt teamwork och är nyfiken på vart du är påväg!

 

//Liselotte

 

 

 

 

 

 

 

Boka