Liselotte Reivén

Som kroppsterapeut och tränare är jag alltid nyfiken på vad kroppen vill säga. Hur kan vi ge en bra release i behandlingen, vilka rörelser stärker och balanserar, hur ligger stressnivån, kostens påverkan mm. Att ta in så många aspekter som möjligt för att hitta tydligaste vägen till bättre hälsa är mitt jobb. Kroppen har en ständig strävan att läka, den vill inget hellre än att må bra och vara hel. Om vi ger den bästa möjliga miljö, så sköter den mycket själv.

På Movement Center jobbar jag med träning som hjälper din kropp att bli balanserad, smidig och neuromuskulärt stark. Så att du så långt det är möjligt kan använda kroppen till det du vill. I behandlingarna ligger fokuset på i stort sett samma sak, via olika manuella tekniker hjälper vi kroppen att släppa oönskad spänning och genom långa, djupa massagedrag ger vi fascia och nervsystem hjälp att arbeta mer naturligt.

Jag har även skapat ett koncept jag kallar Fascia Flow® där vi kombinerar olika kunskapsvägar för att förstå mer om vår fascia, på flera plan. Både teoretisk fakta, men även sensorisk och upplevelsebaserad kunskap och erfarenhet. Fascia är en struktur och ett system som ständigt är i förändring och som har egenskaper som vi ibland kan ha svårt att förmedla. Levande samtal i undervisningen, ett ickedömande kring våra kroppsupplevelser och en strävan att implementera förståelse för vår kropp i levande livet är mitt fokus.

Jag samarbetar med fantastiska osteopater, kiropraktorer, samtalsterapeuter och fysioterapeuter som jag gärna hänvisar till om inte mina kunskaper räcker till. Det ger trygghet både för mig och för dig som kund.

Utbildningar

  • Danshögskolan; 3-årig danspedagogutbildning
  • STOTTpilates®; Certifierad Level 1 (matwork, reformer, stability chair, cadillac, ladder barrel)
  • Axelsons Gymnastiska Institut; Diplomerad massageterapeut
  • Ortopedmedicinska Institutet; Avancerad Manuell Terapi

Uppdrag

  • Hvitfeldska Gymnasiet; danspedagog
  • Axelsons Gymnastiska Institut; lärare i Revolving (myofasciell teknik), pilates och funktionell träning
  • Hagabadet; pilatesinstruktör i maskinstudio, gruppträning
  • Body Control/DavidssonPilates; pilatesinstruktör i maskinstudio
  • Studio Flow; pilatesinstruktör i maskinstudio, gruppträning 
Boka